Pretraga
Close this search box.

Povećanje penisa

Šta je povćanje penisa?

Povećanje penisa je hirurška intervencija koja omogućava produženje i povećanje obima penisa. Procedura je namenjena muškarcima koji su nezadovoljni veličinom svog polnog organa, što može imati značajan uticaj na kvalitet njihovog seksualnog i emotivnog života.

Zašto povećanje penisa?

• Nezadovoljstvo trenutnom veličinom penisa
• Želja za poboljšanjem estetskog izgleda i proporcija
• Psihološki komfor i povećanje samopouzdanja

Procedura

Kako se izvodi produženje penisa?

Operacija produženja penisa se radi u opštoj anesteziji. Operacijom se oslobađaju ligamenti penisa (radi se ligamentotomija), tako što se skriveni deo baze penisa odvaja od svojih pripoja za pubične kosti i postaje vidljiv. Na ovaj način penis postaje duži za 2-3 cm. U suštini, zahvaljujući tome što ligamenti više ne „vuku“ penis unazad, on celom svojom prirodnom dužinom postaje funkcionalan. Rezultat je odmah vidljiv. Operacija traje 45-60 minuta, a pacijent se otpušta iz bolnice istog dana.

Kako se izvodi povećanje obima penisa?

I operacija povećanja obima penisa se radi u opštoj anesteziji. Prvo se uklanja višak masnog tkiva sa nekog dela tela gde ga ima previše (najčešće sa trbuha). Ta masnoća se prvo prečićava, pa se zatim špricem i šupljom iglom (kanilom) radi transfer masti u tankim slojevima ispod kože penisa. Vrh kanile je zaobljen, pa nema bojazni da će doći do oštećenja krvnih sudova ili nerava.Uvećanje obima penisa je odmah vidljivo. Međutim, kako se oko 30% masnih ćelija prirodnim procesom resorbuje, morate biti svesni da će kroz 6-12 meseci obim biti malo manji. Zato je kod nekih pacijenata potrebno ponoviti proceduru posle izvesnog vremena.Operacija traje 45-60 minuta, a pacijent se otpušta iz bolnice istog dana.

Oporavak nakon povećanja penisa?

• Laki bolovi i otok su uobičajeni neposredno nakon operacije
• Kontrolni pregled se obavlja 2-3 dana nakon zahvata
• Povratak na posao je moguć nakon 7 dana, dok se vežbanje i seksualni odnosi preporučuju nakon 4-6 nedelja

Rizici nakon povećaja penisa?

Među moguće komplikacije spadaju otok i mikro ožiljci, kao i mali ožiljak u obliku slova Y koji ostaje skriven u predelu stidnih dlačica.Kao i kod svake operacije postoje rizici od alergisjke reakcije na anesteziju, krvarenja i infekcije, ali su oni svedeni na minimum kada se rade u potpuno sterilnoj sali i kada proceduru, strogo prema protokolu, izvodi iskusan hirurg.

Najčešća pitanja

Da li su rezultati povećanja penisa trajni?
Da, rezultati povećanja penisa su trajni, iako može doći do prirodne resorpcije dela masnih ćelija.
Kao i kod svake operacije, postoje određeni rizici, ali su minimizirani uz iskusnog hirurga i poštovanje protokola sterilnosti.

Seksualni odnosi se preporučuju  nakon 4-6 nedelja.