Redukcija Usana

Usklađivanje Proporcija Vašeg Lica

Zašto izabrati redukciju usana?

Redukcija usana je idealno rešenje za osobe sa prirodno voluminoznim usnama koje žele skladniji izgled lica. Procedura ne samo da smanjuje volumen usana, već se može koristiti i za korekciju asimetrije, postižući estetski prihvatljiviji oblik gornje i donje usne.

Procedura

Procedura redukcije usana?

Hirurška redukcija usana se najčešće radi u loklanoj anesteziji ili u analgosedaciji. Pravi se horizontalni rez sa unutrašnje strane, na sluzokoži usana, tako da se ožiljci neće videti. Uklanja se višak masti i ostalog tkiva i zašiva samorazgradivim koncem.Kada se radi redukcija samo donje usne, onda se se najveći deo tkiva uklanja iz srednišnjeg dela usne. Ova procedura se naziva ‚‚brazilskom“ ili ‚‚bikini“ tehnikom jer se postiže izgled tri proporcionalna trougla, kao kod bikinija.

Oporavak nakon redukcije usana?

Nakon operacije, očekuje vas brz oporavak sa minimalnim otečenostima koje ublažavate hladnim oblogama. Antibiotici i analgetici su deo postoperativne njege, a većina pacijenata se vraća svojim uobičajenim aktivnostima već posle nekoliko dana.

Rizici redukcije usana?

Kao i kod svake operacije postoje rizici od alergisjke reakcije na anesteziju, krvarenja i infekcije, ali su oni svedeni na minimum kada se rade u potpuno sterilnoj sali i kada proceduru, strogo prema protokolu, izvodi iskusan hirurg.

Najčešća pitanja

Koliko traje oporavak?
Oporavak traje nekoliko dana, sa očekivanim povratkom na posao 2. ili 3. dan nakon operacije.
Operacija se izvodi pod anestezijom, minimizirajući bilo kakvu nelagodnost tokom i nakon zahvata.
Konačni rezultati su vidljivi nakon što otečenost potpuno splasne, što je obično između 5. i 7. dana.