Hiruški Lifting Vrata

Ključ za Mladalački Izgled

Šta je hiruški Lifting vrata

Hirurški lifting vrata je estetski zahvat koji vam omogućava da povratite mladalačku konturu vrata zatezanjem kože i uklanjanjem viška masnoća. Ova procedura pruža trajne rezultate za sve one koji žele da se oproste od opuštene kože i bore na vratu koje se javljaju usled procesa starenja ili značajnog gubitka težine

Zašto se odlučiti za hirurški lifting vrata?

  • Vraća mladalački izgled bez potrebe za čestim ponavljanjem tretmana
  • Trajni rezultati koji reflektuju vaš unutrašnji duh i vitalnost
  • Rešenje za opuštenu kožu i bore na vratu koje se ne mogu korigovati nehirurškim metodama

Priprema i procedura

Priprema za hirurški liftinga vrata?

Pre same operacije se radi konsultativni pregled tokom koga pacijent objasni hirurgu kakav bi efekat hteo da dobije hirurškim liftingom vrata. Istovremeno, hirurg vrši pregled i predočava pacijentu mogućnosti i predlaže šta bi bilo najbolje da se uradi u konkretnom slučaju. Zajedno se donosi odluka, a zatim se fotografiše vrat pacijenta radi kasnijeg upoređivanja rezultata operacije sa prvobitnim stanjem.

Procedura hirurškog liftinga vrata?

Operacija se obično izvodi ambulantno, pod lokalnom anestezijom, osim u slučajevima kada je dete previše uznemireno, gde se može primeniti i opšta anestezija. Tehnika zavisi od specifičnih potreba pacijenta, a rezovi se prave iza ušiju ili na unutrašnjem pregibu, minimizujući vidljivost ožiljaka.

Oporavak nakon hiruškog liftinga vrata?

Oporavak obuhvata odmor i minimalnu fizičku aktivnost u prvim danima, pri čemu se očekuje potpuni povratak svakodnevnim aktivnostima i vežbanju nakon 6 nedelja. Efekti zahvata postaju vidljivi odmah, sa konačnim rezultatima nakon 2 nedelje.

Rizici nakon hiruškog liftinga vrata?

Kao i kod svake operacije postoje rizici od alergisjke reakcije na anesteziju, krvarenja i infekcije, ali su oni svedeni na minimum kada se rade u potpuno sterilnoj sali i kada proceduru, strogo prema protokolu, izvodi iskusan hirurg.

Najčešća pitanja

Ko je idealni kandidat za hirurški lifting vrata?
Osobe između 40. i 60. godine koje žele da se reše opuštene kože i bore na vratu.
Kao i kod svake operacije, postoji minimalni rizik od alergijske reakcije, krvarenja i infekcije, koji su minimizirani pridržavanjem svih protokola i iskustvom hirurga.
Većina pacijenata može se vratiti na posao i lakše aktivnosti nakon 7-14 dana.