Pretraga
Close this search box.

Korekcija Ušiju

Vodič Kroz Transformaciju

Zašto korekcija ušiju?

Korekcija ušiju nudi trajno rešenje za one koji već godinama nisu zadovoljni svojim odrazom u ogledalu zbog oblika ili veličine ušiju. Ova rutinska hirurška intervencija može značajno poboljšati izgled ušiju, pružajući harmoniju licu i oslobađajući osobu od dugogodišnjih frustracija.

Idealno vreme za korekciju ušiju?

Korekcija ušiju može se izvesti čim se završi njihov rast, što je obično posle pete godine života. Operacija je jednako uspešna i kod dece i kod odraslih, pružajući dugotrajne i vidljive rezultate.

Priprema i procedura

Priprema za korekciju ušiju?

Priprema uključuje prestanak uzimanja određenih lekova i pušenja kako bi se osigurao najbolji mogući oporavak i minimalizovao rizik od komplikacija. Detaljne laboratorijske analize i pregledi su deo standardne procedure pripreme.

Procedura korekcije ušiju?

Operacija se obično izvodi ambulantno, pod lokalnom anestezijom, osim u slučajevima kada je dete previše uznemireno, gde se može primeniti i opšta anestezija. Tehnika zavisi od specifičnih potreba pacijenta, a rezovi se prave iza ušiju ili na unutrašnjem pregibu, minimizujući vidljivost ožiljaka.

Oporavak nakon korekcije ušiju?

Nakon operacije, zavoji se nose sedam dana, a potom se skidaju zajedno sa koncima. Preporučuje se nošenje trake preko ušiju tokom spavanja u narednih petnaest dana kako bi se uši zaštitile i osiguralo pravilno zarastanje.

Rizici nakon korekcije ušiju?

Komplikacije se izuzetno retko javljaju ako operaciju izvodi iskusni hirurg. Ipak, kod nekih pacijenata se može se javiti upala hrskavice uha.

Najčešća pitanja

Koliko traje oporavak?

Većina pacijenata se vraća svakodnevnim aktivnostima odmah nakon skidanja zavoja, dok se potpuni oporavak i nestanak otoka očekuje u roku od nekoliko nedelja.

Operacija se izvodi pod anestezijom, tako da je bol tokom zahvata minimalan. Nakon operacije, moguća je blaga nelagodnost koja se lako kontroliše propisanim lekovima.

Konačni rezultati su vidljivi odmah nakon skidanja zavoja, a konačni oblik ušiju se uočava nakon što splasnu svi otoci.