Pretraga
Close this search box.

Operacija Donjih Kapaka

Ključ za Mladalački Pogled

Šta se postiže operacijom donjih kapaka?

Operacijom donjih kapaka smanjuju se znaci starenja oko očiju, što uključuje bore i kesice ispod očiju. Koža oko očiju postaje zategnutija i glatka, pa time poprima mladalačkiji i jedriji izgled. Neutrališu se podočnjaci, pa izgledate sveže i odmorno.

Ponovo ćete sa samopouzdanjem uživati u svom odrazu u ogledalu.

Zašto je operacija donjih kapaka pravo rešenje?

Koža ispod očiju je izuzetno tanka i osetljiva, pa je stoga sklona ranom pojavljivanju znakova starenja. Ako se i vi susrećete sa problemom naduvenih, umornih očiju i podočnjaka, operacija donjih kapaka može biti pravo rešenje za vas. Ovom procedurom se efikasno smanjuju bore, kesice i podočnjaci, vraćajući koži mladalački tonus i glatkoću.

Priprema i procedura

Priprema za operaciju donjih kapaka?

Pre operacije se pacijent fotografiše iz više uglova da bi se rezultati operacije uporedili sa prvobitnim stanjemnaš tim će detaljno analizirati vaše stanje i uz pomoć specijalnih sprava, precizno odrediti koliko kože treba ukloniti. Važno je izbegavati lekove koji mogu uticati na koagulaciju krvi, kao što su aspirin i ibuprofen.

Procedura operacije donjih kapaka?

Operacija donjih kapaka izvodi se pod analgosedacijom ili opštom anestezijom, u zavisnosti od specifičnih potreba i stanja pacijenta. Postupak obuhvata pažljivo uklanjanje viška kože i masnog tkiva kroz rezove koji se prave duž korena trepavica, čime se minimizira vidljivost ožiljaka.

Oporavak nakon operacije donjih kapaka?

Period oporavka traje oko 10-14 dana, tokom kojih je važno pratiti sve postoperativne instrukcije kako bi se osiguralo optimalno zarastanje i smanjili rizici od komplikacija. Rezultati operacije su dugotrajni, dajući vam mladalački i svež izgled.

Rizici nakon operacije donjih kapaka?

Kao i kod svake operacije, postoje rizici od krvarenja, infekcije, tromboze i reakcije na anesteziju.

Komplikacije se izuzetno retko javljaju ako operaciju izvodi iskusni hirurg. Ipak, neki pacijenti mogu da imaju problem sa suvim i iritiranim očima, otežani zatvaranjem kapaka i privremenim tegobama sa vidom.

Najčešća pitanja

Koliko dugo traje operacija?
Operacija obično traje 1-2 sata, a pacijenti se mogu otpustiti istog dana.
Većina pacijenata doživljava minimalne do umerene nelagodnosti koje se lako kontrolišu propisanim lekovima.
Prvi rezultati će biti vidljivi odmah, a konačni izgled se postiže nakon što otok i modrice splasnu, obično nakon nekoliko nedelja.