Transfer masti-lice

Osvežite Svoj Izgled Prirodnim Putem

Zašto izabrati transfer masti na licu?

Fejslifting predstavlja vrhunsku hiruršku estetsku intervenciju koja donosi revolucionarne rezultate u borbi protiv starenja. Ovom procedurom se efikasno podiže i zateže koža, tkiva i mišići lica, ostvarujući tako željeni mladalački izgled.

Rezultati transfera masti na licu?

Oko 30% ubrizganih masnih ćelija neće ‚‚preživeti“ transplantaciju. Da bi postale deo tkiva, neophodno je da se stvori mreža krvnih sudova koji će ih snabdevati krvlju u kiseonikom. Nekada se stavi više masti, pa privremeno lice izgleda otečeno. Međutim, to se radi upravo zbog toga što se računa da će se deo ćelija resorbovati prirodnom selekcijom.

Deo masti uzet liposukcijom može da se skladišti i čuva za eventualnu narednu korekciju. Čuva se u potpuno sterilnim uslovima, na niski temperaturama, po protokolu Svetske zdrsvstvene organizacije.

Priprema i Rezultati

Priprema za transfer masti na licu?

Priprema za transfer masti uključuje konsultacije sa hirurgom radi određivanja idealnih zona za liposukciju i transfer.

Procedura transfera masti na licu?

Transfer masti obuhvata liposukciju masnih naslaga sa odabranih delova tela, nakon čega se prečišćene masne ćelije ubrizgavaju u željene zone lica. Procedura se izvodi pod lokalnom anestezijom i traje oko 90 minuta, obećavajući prirodne i dugotrajne rezultate.

Oporavak nakon transfer masti na lice?

Oporavak je brz, sa minimalnim oteklinama i diskomfortom, omogućavajući vam da se vratite svakodnevnim aktivnostima ubrzo nakon zahvata.

Rizici nakon transfer masti na lice?

Može doći do nastanka podliva i blagih otoka na mestu uboda. Kod nekih osoba koža nakon transfera nije ujednačenog tonusa, ali se i to rešava hladnim oblozima i blagim masažama.

Najčešća pitanja

Koliko dugo traje oporavak?

Većina pacijenata se vraća normalnim aktivnostima već nekoliko dana nakon operacije, sa potpunim oporavkom i vidljivim rezultatima nakon 5-7 dana.

Iako su rizici minimalni, mogući su blagi otoci i podlivi na mestima uboda. Naš tim će vam pružiti sve potrebne informacije o postoperativnoj negi kako bi se minimizirali bilo kakvi neželjeni efekti

Rezultati su dugotrajni, ali je važno napomenuti da oko 30% prenesenih masnih ćelija neće „preživeti“ proces. Upravo zbog toga, hirurg može ubrizgati veći volumen masti kako bi se kompenzovala očekivana resorpcija