Pretraga
Close this search box.

Brahioplastika

Skladne Konture Nadlaktica

Šta je brahioplastika?

Brahioplastika je hirurška procedura koja se koristi za preoblikovanje nadlaktica smanjenjem njihovog obima i uklanjanjem viška opuštene kože i potkožnog tkiva. Procedura vam može vratiti samopouzdanje i komfor da nosite odeću bez rukava bez nelagodnosti

Idealni kandidati za brahioplastiku?

  • Osobe sa značajnim gubitkom težine čija koža nije mogla prirodno da se zategne
  • Oni koji se osećaju nesigurno zbog opuštene kože na nadlakticama
  • Osobe sa opuštenom kožom nadlaktica usled prirodnog procesa starenja

Priprema i procedura

Priprema za brahioplastiku?

Kompletna priprema za operaciju obavlja se na našoj Klinici i uključena je u cenu.

Ona podrazumeva sledeće:

  • Laboratorijske analize
  • Internističko-kardiološki pregled sa EKG-om
  • Pregled anesteziologa

Kako se izvodi Brahioplastika?

Brahioplastika se obavlja u opštoj anesteziji. Procedura uključuje pravljenje reza unutar pazušne jame i/ili duž unutrašnje strane nadlaktice, nakon čega se uklanja višak kože i masnog tkiva. Rezultat je odmah vidljiv, a puni efekat postiže se nakon što se povuku otoci i podlivi.

Oporavak nakon brahioplastike?

Nakon operacije pacijenti mogu očekivati blaži bol, otok i modrice koje se smanjuju nakon nekoliko nedelja. Konci se skidaju između 10. i 14. dana. Oporavak uključuje nošenje specijalnog steznika i ograničenje fizičke aktivnosti do 4-6 nedelja.

Rizici nakon brahioplastike?

Kao i kod svake operacije postoje rizici od alergisjke reakcije na anesteziju, krvarenja i infekcije, ali su oni svedeni na minimum kada se rade u potpuno sterilnoj sali i kada proceduru, strogo prema protokolu, izvodi iskusan hirurg.

Najčešća pitanja

Koliko Traju Rezultati Brahioplastike?

Rezultati Brahioplastike mogu biti dugotrajni, pod uslovom da održavate stabilnu telesnu težinu.

Kao i kod svake hirurške procedure, postoje određeni rizici, ali oni su minimizirani uz visoke standarde sterilnosti i iskustvo našeg hirurškog tima.

Oporavak nakon Brahioplastike obično zahteva 2 do 4 nedelje, tokom kojih je bitno ograničiti fizičku aktivnost. U prvim danima možete očekivati osećaj nelagode, otok i modrice, koji se ublažavaju odgovarajućim lekovima protiv bolova. Nosite kompresivni medicinski pojas kako biste smanjili otok i podržali novi oblik nadlaktica. Većina pacijenata može se vratiti lakšim svakodnevnim aktivnostima nakon 2 nedelje.