Pretraga
Close this search box.

Operacija Gornjih Kapaka

Transformišite svoj pogled

Šta je Blefaroplastika / Operacija gornjih kapaka?

Blefaroplastika, ili operacija gornjih kapaka, predstavlja sigurno i efikasno rešenje za sve koji se suočavaju sa problemom opuštene kože na kapcima, što može uticati ne samo na estetski izgled već i na funkcionalnost vida.

Zašto je operacija gornjih kapaka pravo rešenje za Vas?

Opuštena koža gornjih kapaka može dati umoran i stariji izgled licu, a u nekim slučajevima čak ograničiti vidno polje. Blefaroplastika vam omogućava da se oslobodite ovog problema trajno, sa efektima koji mogu trajati do 15 godina.

Operacija gornjih kapaka može značajno poboljšati estetski izgled lica, ukloniti osećaj težine ili umora u očima, kao i poboljšati vidljivost ako je višak kože ometao vidnu polju. Važno je da se odluka o ovom hirurškom zahvatu donese nakon pažljive konsultacije sa stručnim hirurgom koji će proceniti vaše specifične potrebe i očekivanja

Priprema i procedura

Priprema za operaciju gornjih kapaka?

Pre operacije, naš tim će detaljno analizirati vaše stanje i, uz pomoć specijalnih sprava, precizno odrediti koliko kože treba ukloniti. Važno je izbegavati lekove koji mogu uticati na koagulaciju krvi, kao što su aspirin i ibuprofen.

Procedura operacije gornjih kapaka?

Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, gde se višak kože i masno tkivo pažljivo uklanjaju. Rez se pravi u prevoju kapka, čime se ožiljak čini gotovo nevidljivim. Operacija traje do jednog sata, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana, sa konačnim efektima koji se ostvaruju tri nedelje posle operacije.

Oporavak nakon operacije gornjih kapaka?

Oporavak nakon blefaroplastike uključuje određeni period mirovanja, izbegavanje napornih aktivnosti i poštovanje preporuka lekara o nezi operisanih područja. Nakon operacije, moguće su blaže otekline, modrice i osećaj zatezanja u području kapaka, ali ovi simptomi obično nestaju u roku od nekoliko dana do nedelja. Rezultati blefaroplastike su obično dugotrajni, dajući osobi svježiji i odmorniji izgled.

Rizici nakon opracije gornjih kapaka?

Kao i kod svake operacije, postoje rizici od krvarenja, infekcije, tromboze i reakcije na anesteziju.

Komplikacije se izuzetno retko javljaju ako operaciju izvodi iskusni hirurg. Ipak, neki pacijenti mogu da imaju problem sa suvim i iritiranim očima, otežani zatvaranjem kapaka i privremenim tegobama sa vidom.

Važno je da se pre operacije detaljno konsultujete sa stručnim hirurgom koji će vas informisati o svim potencijalnim rizicima i pružiti smernice kako ih minimizovati. Takođe je važno slediti sve preoperativne i postoperativne instrukcije kako bi se smanjila verovatnoća komplikacija i postigao optimalan rezultat operacije.

 

Najčešća pitanja

Koje preporuke treba slediti tokom oporavka?
Važno je odmoriti oči, izbegavati direktan kontakt sa suncem i koristiti zaštitu za oči. Takođe, treba izbegavati šminkanje do dva dana posle skidanja konaca.
Oporavak je brz, uz poštovanje preporuka naših stručnjaka. Konci se skidaju nakon nedelju dana, a normalne aktivnosti mogu se nastaviti već tada.
Kao i kod svake operacije, postoje određeni rizici, ali su oni minimizirani kada operaciju izvodi iskusan hirurg u našem centru.

Ne, opreacija se izvodi u lokalnoj anesteziji i samim tim se odmah napušta klinika, jako je bitno odmarati oči nakon operacije i ne naprezati oči. Za sve nedoumice nakon operacije obratite se vašem doktoru da vam razjasni.