Pretraga
Close this search box.

Smanjivanje grudi

Osećajte Se Udobno u Svojoj Koži!

Smanjivanje grudi

Hirurško smanjenje grudi je efikasna procedura koja može značajno poboljšati kvalitet života žena sa velikim grudima. Ovom operacijom se redukuje volumen grudi, poboljšava se njihov oblik i smanjuju se eventualni bolovi u leđima i vratu, pružajući pacijentkinjama veću udobnost i samopouzdanje.

Zašto se odlučiti za smanjivanje i podizanje grudi?

Velike i opuštene grudi nisu samo estetski izazov, one mogu izazvati bol u leđima, vratu i ramenima, te otežati vežbanje i odabir garderobe. Naš cilj je da vam pomognemo da postignete skladan izgled figure i oslobodite se fizičkih tegoba.

Da li ste kandidat za smanjivanje i podizanje grudi?

Ako patite od bolova u vratu i leđima ili se osećate nelagodno zbog veličine svojih grudi, možda ste idealan kandidat za ovu proceduru. Razgovarajte s našim stručnjacima kako biste saznali više.

Priprema i procedura

Priprema za operaciju?

Kompletna priprema za operaciju obavlja se na našoj Klinici i uključena je u cenu.

Ona podrazumeva sledeće:

  • Laboratorijske analize
  • Internističko kardiološki pregled
  • EKG pregled
  • Rendgenski snimak pluća uz izveštaj radiologa
  • Pregled anesteziologa
  • Ultrazvučni pregled grudi ili mamografiju
  • Pregled onkohirurga, ukoliko postoji potreba za tim.

Proces operacije?

Operacija smanjivanja i podizanja grudi uključuje uklanjanje viška kože i masnog tkiva, uz istovremeno oblikovanje za skladniji izgled. Naš pristup je individualizovan, te zajedno određujemo najbolje rešenje za vas.

Oporavak nakon smanjivanja i podizanja grudi?

Povratak svakodnevnim aktivnostima je moguć nakon 2 nedelje, ali se izlaganje fizičkim naporima i bavljenje sportskim aktivnostima preporučuje tek kroz 5-8 nedelja od operacije. Prilikom bavljenja sportom, obavezno nosite sportski grudnjak.

Rizici nakon smanjivanja i podizanja grudi?

Kao i kod svake operacije postoji rizik od krvarenja, infekcije i neželjene rakcije na anesteziju. Ostale potencijalne komplikacije su: nastanak ožiljaka, promene osetljivosti kože dojke i bradavica, nedovoljna prokrvljenost tkiva dojke i/ ili bradavice, otežano stvaranje mleka nakon porođaja.

Najčešća pitanja

Da li će ožiljci biti vidljivi?

Primena najsavremenijih hirurških tehnika minimizira vidljivost ožiljaka, koji s vremenom postaju gotovo neprimetni.

Oporavak traje nekoliko nedelja, tokom kojih je važno pratiti uputstva lekara radi optimalnih rezultata.

Moguće je doživeti promene u senzaciji, uključujući smanjenje osećaja u bradavicama i koži grudi. U nekim slučajevima, ovo može biti privremeno, dok u drugima može biti trajno.