Pretraga
Close this search box.

Fejslifting

Ključ mladalačkog izgleda

Šta je Fejslifting?

Ova procedura predstavlja vrhunsku hiruršku estetsku intervenciju koja donosi revolucionarne rezultate u borbi protiv starenja. Ovom procedurom se efikasno podiže i zateže koža, tkiva i mišići lica, ostvarujući tako željeni mladalački izgled.

Zašto izabrati Fejslifting?

Starenje donosi promene na koži i obliku lica koje mnogi žele da koriguju.

Fejslifting omogućava:

  • Zatezanje opuštene kože obraza
  • Uklanjanje viška kože u zoni donje vilice
  • Nestanak dubokih nazolabijalnih bora

* Važno je napomenuti da fejslifting ne tretira plitke bore, nabori oko nosa i iznad gornje usne, fleke od sunca i neujednačen ten.

Priprema i procedura

Priprema

Tokom konsultativinog pregleda koji prethodi operaciji, hirurg će Vam objasniti kuda će praviti rezove i kakve rezultate možete očekivati. Doktor će odrediti kako će se fejslifting raditi u zavisnosti od stanja kože, debljine kože, distribucije masnog tkiva i oblika lica. Uradiće i markiranje, odnosno iscrtaće linije po kojima će se praviti rezovi. Fotografisaće Vaše lice radi upoređivanja rezultata fejsliftinga sa prvobitnim stanjem.

Procedura

Operacija se radi u opštoj anesteziji ili kratkotrajnoj intravenskoj analgosedaciji (Lidokainom).

Pravi se rez na slepoočnicama uz liniju gde počinje kosa, zatim neposredno ispred ušnih školjki, ispod ušnig resica i iza ušiju sa donje strane skalpa. Nekada se radi i verzija fejsliftinga ograničenog reza kod koje nema reza duž donje strane skalpa. Koža se podiže uz zatezanje tkiva i mišića ispod nje. Masne naslage ispod kože mogu da se uklone, preoblikuju ili premeste čime se postižu nove konture lica. Višak kože se uklanja i zašiva.

Operacija traje između 2 i 4 časa.

Oporavak nakon operacije

Tokom prve tri nedelje:

  • Nemojte skidati kraste koje se formiraju tokom procesa zarastanja rana.
  • Negujte ranu na način kako Vam je preporučio Vaš hirurg.
  • Nosite odeću koja se ne navlači preko glave.
  • Nemojte se šminkati.
  • Nemojte se izlagati većim fizički naporima.
  • Nemojte farbati kosu, stavljati blanš ili mini-val najmanje 6 nedelja posle fejsliftinga.
  • Izbegavajte direktno izlaganje suncu i nemojte ići u solarijum. Kasnije obavezno nanosite kremu sa visokim UV faktorom (SPF veći od 30) i nosite tamne naočari za sunce.

Rizici nakon operacije

Bitno je napomenuti da su komplikacije veoma retke. Otoci, krvni podlivi i utnulost lica su prolazni. Nekada se javljaju hipertrofični ožiljci iza uha, a može doći i do pomeranja ivice kose. Izuzetno retko se javlja trajna alopecija (gubitak kose oko reza na kosmatom delu glave).

Najčešća pitanja

Koliko dugo traje oporavak?

Oporavak traje relativno kratko. Prva kontrola je 2 dana nakon operacije, a konci se skidaju između 7. i 10. dana. Većina pacijenata može se vratiti svakodnevnim aktivnostima nakon dve do tri nedelje, ali otok i modrice mogu trajati duže. Preporučuje se izbegavanje intenzivnih aktivnosti i pažljivo pridržavanje postoperativnih uputstava lekara.

Preporučuje se nošenje elastične trake, izbegavanje fizičkih napora, direktnog izlaganja suncu i šminkanja u prve tri nedelje.

Konačni rezultati postaju vidljivi nakon što se otoci i podlivi smanje, što obično traje nekoliko nedelja.

Rezultati fejsliftinga mogu trajati deset godina ili duže, ali prirodni proces starenja će se nastaviti. Redovni pregledi i održavanje zdrave životne navike mogu pomoći u produžavanju trajnosti rezultata.

Kontaktirajte nas već danas