Pretraga
Close this search box.

Podizanje grudi

Za Samopouzdanje i Lepši Izgled

Podizanje grudi (mastopeksija)

Podizanje grudi hirurškim putem, poznato i kao mastopexy, je estetska procedura koja se koristi kako bi se korigovale opuštene grudi. Ova procedura je idealna za žene koje su primetile gubitak volumena, opuštenu kožu ili promene oblika dojki usled gravitacije, starenja, trudnoće ili gubitka težine.

Zašto se odlučiti za podizanje grudi?

Opuštene grudi mogu biti rezultat trudnoće, dojenja, promene telesne težine ili jednostavno delovanja gravitacije. Naša procedura podizanja grudi ne samo da obnavlja izgubljenu čvrstinu, već i vraća grudi u prirodniji i estetski prihvatljiviji položaj

Idealni kandidati za podizanje grudi?

Ako se suočavate sa:

  • Opuštenim grudima koje su izgubile svoj oblik
  • Bradavicama koje „gledaju“ nadole
  • Željom za skladnijim izgledom grudi

Priprema i procedura

Kakva je priprema za operaciju podizanja grudi?

Kompletna priprema za operaciju obavlja se na našoj Klinici i uključena je u cenu.

Ona podrazumeva sledeće:

  • Laboratorijske analize
  • Internističko-kardiološki pregled
  • EKG pregled
  • Rendgenski snimak pluća uz izveštaj radiologa
  • Pregled anesteziologa
  • Ultrazvučni pregled grudi ili mamografiju
  • Pregled onkohirurga, ukoliko postoji potreba za tim

Procedura podizanja grudi?

Operacija podizanja grudi obavlja se u opštoj anesteziji. Izbor operativnog pristupa i mesto rezova prilagođava se svakoj pacijentkinji posebno, na osnovu prethodnih konsultacija sa hirurgom. Tada se zajednički odlučuje o najboljoj operativnoj tehnici za njen slučaj, uz markiranje linija za rezove. Takođe, vrši se fotografisanje pre operacije za kasnije poređenje rezultata.

Oporavak nakon podizanja grudi?

Povratak svakodnevnim aktivnostima je moguć nakon 2 nedelje, ali se izlaganje fizičkim naporima i bavljenje sportskim aktivnostima preporučuje tek kroz 5-8 nedelja od operacije. Prilikom bavljenja sportom, obavezno nosite sportski grudnjak.

Rizici nakon podizanja grudi?

Kao i kod svake operacije postoji rizik od krvarenja, infekcije i neželjene rakcije na anesteziju. Ostale potencijalne komplikacije su: nastanak ožiljaka, promene osetljivosti kože dojke i bradavica, nedovoljna prokrvljenost tkiva dojke i/ ili bradavice, otežano stvaranje mleka nakon porođaja.

Najčešća pitanja

Koliko traje operacija?

Operacija traje između 2 i 4 sata, u zavisnosti od složenosti zahvata.

Odmah po operaciji preporučuje se nošenje specijalnog grudnjaka i odmor, a puni oporavak i povratak uobičajenim aktivnostima očekuje se nakon nekoliko nedelja.

Ožiljci su postavljeni ispod same dojke, tako da je vidljivost minimalna.