Uvećanje grudi

Transformišite Svoj Izgled i Vratite Samopouzdanje!

Zašto se odlučiti za uvećanje grudi?

Uvećanje grudi silikonskim implantima je popularan izbor za žene koje žele da poboljšaju proporcije svoje figure, povrate volumen grudi nakon trudnoće ili dojenja, ili jednostavno žele da povećaju svoje samopouzdanje.

Kako odabrati prave implantante?

Naš tim stručnjaka će vas voditi kroz ceo proces, od izbora veličine i oblika implantata do oporavka nakon operacije. Zajednički cilj nam je postizanje harmoničnog izgleda koji odgovara vašoj figuri. Naša Klinika koristi MENTOR implantate najbolje na svetskom tržištu.

Priprema i procedura

Priprema za operaciju uvećanja grudi?

Kompletna priprema za operaciju obavlja se na našoj Klinici i uključena je u cenu.

Ona podrazumeva sledeće:

  • Laboratorijske analize
  • Internističko-kardiološki i EKG pregled
  • Rendgenski snimak pluća uz izveštaj radiologa
  • Pregled anesteziologa
  • Ultrazvučni pregled grudi ili mamografiju
  • Pregled onkohirurga, ukoliko postoji potreba za tim.

Kako se izvodi operacija uvećanja grudi?

Operacija uvećanja grudi traje od 60 do 90 minuta, izvodi se pod opštom anestezijom, a posebna pažnja se posvećuje minimalizovanju vidljivosti ožiljaka. Odabir tehnike zavisi od individualnih karakteristika i želja pacijenta.

Oporavak nakon uvećanja grudi?

Naša posvećenost pacijentima se nastavlja i nakon operacije. Pružamo detaljna uputstva za oporavak. Prva kontrola i previjanje zakazuju se trećeg dana nakon operacije, dok se konci uklanjaju nakon 14 dana. U narednim mesecima, izbegavajte grudnjake sa žicom, preporučuju se specijalni grudnjaci prilagođeni grudima sa implantatima.

Rizici nakon uvećanja grudi?

Kao i kod svake operacije, i kod operacije povećanja grudi može da dođe do komplikacija. Na sreću, do njih izuzetno retko dolazi kada operaciju izvodi iskusni stručnjak u oblasti estetske hirurgije. Rizici od krvarenja, infekcije, otežanog zarastanja rane su praktično eliminisani kada se operacija radi u potpuno sterilnim uslovima i po protokolu koji se strogo prati, a što je slučaj na našoj klinici.

Pre i posle

Najčešća pitanja

Koliko dugo traje oporavak?

Većina pacijentkinja se može vratiti uobičajenim aktivnostima nekoliko dana nakon operacije, dok se puni oporavak očekuje nakon 14 dana.

Iako su rezultati trajni, važno je imati na umu da težina, trudnoća, i proces starenja mogu uticati na izgled grudi.

Kao i kod svake operacije, postoji rizik od komplikacija kod povećanja grudi, ali su one veoma retke kada zahvat obavlja iskusni estetski hirurg. Na našoj klinici, rizici poput krvarenja, infekcije ili problema sa zarastanjem rane su minimalni zahvaljujući strogoj primeni protokola i operaciji u sterilnim uslovima.