Lifting Butina

Vratite Mladalački Izgled Vašim Nogama

Šta je Lifting Butina?

Lifting butina je estetska hirurška procedura koja rešava problem opuštene kože i masnog tkiva na butinama, često rezultat velikog gubitka telesne težine ili prirodnog procesa starenja. Ova procedura ne samo što poboljšava izgled vaših butina, već može i da smanji iritaciju i nelagodnost uzrokovanu trenjem.

Idealni Kandidati za Lifting Butina?

  • Osobe koje su doživele značajan gubitak telesne težine
  • Oni koji žele da poboljšaju proporciju i izgled svojih butina
  • Pacijenti koji traže dugotrajno rešenje za opuštenu kožu butina

Priprema i procedura

Priprema za operaciju liftinga butina?

Kompletna priprema za operaciju obavlja se na našoj Klinici i uključena je u cenu.

Ona podrazumeva sledeće:

  • Laboratorijske analize
  • Internističko-kardiološki pregled sa EKG-om
  • Pregled anesteziologa

Kako se izvodi lifting butina?

Zavisno od opsega viška kože, procedura može uključivati kratke rezove skrivene u području prepona ili duže rezove koji se protežu do unutrašnjeg dela kolena. Procedura često uključuje liposukciju za optimalne rezultate. Trajanje operacije je oko 2 sata, a pacijent ostaje u bolnici 1 dan.

Oporavak nakon liftinga butina?

Nakon operacije, pacijent nosi kompresivni steznik u obliku bermuda 3-4 nedelje kako bi se smanjili otoci i podlivi. Većina pacijenata se vraća na posao nakon 10 do 14 dana, dok se teže fizičke aktivnosti preporučuju tek nakon 6-8 nedelja.

Rizici nakon liftinga butina?

U retke komplikacije liftinga butina spadaju pojava keloidnih ožiljaka kod osoba koje su im sklone, kao i produženo prisustvo otoka i podliva.Rizici od krvarenja, infekcije, stvranja podliva i otežanog zarastanja rane su svedeni na minium kada se operaciju izvodi iskusni hirurg u potpuno sterilnim uslovima i po protokolu koji se strogo prati, a što je slučaj na našoj klinici.

Najčešća pitanja

Da li su rezultati Liftinga Butina trajni?

Da, rezultati su generalno dugotrajni, posebno ako pacijenti održavaju stabilnu telesnu težinu i zdrav životni stil.

  • Značajno poboljšanje oblika i kontura butina
  • Smanjenje nelagodnosti uzrokovane trenjem
  • Povećanje samopouzdanja i zadovoljstva sopstvenim izgledom

Lifting butina, kao svaka hirurška procedura, uključuje određene rizike koje je važno uzeti u obzir. Među najčešćim rizicima su infekcija, krvarenje, reakcija na anesteziju, kao i mogućnost stvaranja vidljivih ožiljaka. Postoji i rizik od nepravilnog zaceljivanja rana, što može dovesti do asimetrije ili nezadovoljavajućih estetskih rezultata.