Pretraga
Close this search box.

Lifting Butina

Vratite Mladalački Izgled Vašim Nogama

Šta je Lifting Butina?

Lifting butina je estetska hirurška procedura koja rešava problem opuštene kože i masnog tkiva na butinama, često rezultat velikog gubitka telesne težine ili prirodnog procesa starenja. Ova procedura ne samo što poboljšava izgled vaših butina, već može i da smanji iritaciju i nelagodnost uzrokovanu trenjem. Pacijenti mogu očekivati vidljive rezultate u obliku glatke kože i estetski poboljšane siluete, prilagođene individualnim potrebama i željama.

Lifting butina se često kombinuje s liposukcijom radi dodatnog oblikovanja, a rezultati su dugotrajni uz pravilnu negu i održavanje zdravog načina života.

Idealni Kandidati za Lifting Butina?

  • Osobe koje su doživele značajan gubitak telesne težine
  • Oni koji žele da poboljšaju proporciju i izgled svojih butina
  • Pacijenti koji traže dugotrajno rešenje za opuštenu kožu butina

Priprema i procedura

Priprema za operaciju liftinga butina?

Kompletna priprema za operaciju obavlja se na našoj Klinici i uključena je u cenu.

Ona podrazumeva sledeće:

  • Laboratorijske analize
  • Internističko-kardiološki pregled sa EKG-om
  • Pregled anesteziologa

Kako se izvodi lifting butina?

Hirurški lifting butina obično uključuje nekoliko koraka. Prvo, hirurg pravi inciziju duž unutrašnje strane butina ili u preponama, u skladu s planom zahvata. Zatim se višak kože i masnog tkiva pažljivo uklanja kako bi se postiglo zatezanje. U nekim slučajevima može biti potrebno i podizanje i fiksiranje dubljih tkiva i mišića radi dodatne podrške. Nakon toga se incizija precizno zatvara slojevima šavova, čime se postiže minimalizacija ožiljaka. Proces se vrši pod opštom anestezijom i obično zahteva određeno vreme oporavka kako bi se postigli optimalni rezultati.Trajanje operacije je oko 2 sata, a pacijent ostaje u bolnici 1 dan.

Oporavak nakon liftinga butina?

Oporavak nakon hirurškog zatezanja butina obično uključuje nekoliko ključnih koraka. Nakon operacije, pacijenti obično provode nekoliko dana do nedelju dana kod kuće, izbegavajući naporne aktivnosti. Preporučuje se nošenje kompresivnog zavoja kako bi se smanjio otok i podržalo zarastanje. Kontrola bola je važna, te se pacijentima često preporučuju analgetici ili lekovi protiv bolova. Ograničenja aktivnosti, kao što su izbegavanje podizanja teških predmeta i intenzivnih aktivnosti, takođe su deo rutine oporavka. Redovne kontrole sa hirurgom su ključne za praćenje zarastanja i postizanje željenih estetskih rezultata, dok se potpuni oporavak može očekivati u periodu od nekoliko nedelja do meseci.

Rizici nakon liftinga butina?

U retke komplikacije liftinga butina spadaju pojava keloidnih ožiljaka kod osoba koje su im sklone, kao i produženo prisustvo otoka i podliva.Rizici od krvarenja, infekcije, stvranja podliva i otežanog zarastanja rane su svedeni na minium kada se operaciju izvodi iskusni hirurg u potpuno sterilnim uslovima i po protokolu koji se strogo prati, a što je slučaj na našoj klinici.

Najčešća pitanja

Da li su rezultati Liftinga Butina trajni?

Da, rezultati su generalno dugotrajni, posebno ako pacijenti održavaju stabilnu telesnu težinu i zdrav životni stil.

  • Značajno poboljšanje oblika i kontura butina
  • Smanjenje nelagodnosti uzrokovane trenjem
  • Povećanje samopouzdanja i zadovoljstva sopstvenim izgledom

Lifting butina, kao svaka hirurška procedura, uključuje određene rizike koje je važno uzeti u obzir. Među najčešćim rizicima su infekcija, krvarenje, reakcija na anesteziju, kao i mogućnost stvaranja vidljivih ožiljaka. Postoji i rizik od nepravilnog zaceljivanja rana, što može dovesti do asimetrije ili nezadovoljavajućih estetskih rezultata.