Korekcija Brade

Put ka Skladnom Licu

Šta je korekcija brade?

Korekcija brade obuhvata hirurške procedure uvećanja ili smanjenja brade da bi se postigla harmonija sa ostalim crtama lica. Bilo da imate „uvučenu“ bradu koju želite uvećati ili prenaglašenu bradu koju želite smanjiti, naše iskusne ruke su tu da vam pomognu.

Uvećanje brade

Uvećanje brade obavlja se pod opštom anestezijom ili uz pomoć kratkotrajne analgosedacije. Operativni pristup uključuje rez na sluzokoži unutrašnjeg dela donje usne, obično dužine između 3 i 4 centimetra, kroz koji se formira precizno određeni džep za postavljanje polukružnog silikonskog implanta. Alternativno, implant se može postaviti kroz diskretan rez ispod vilice. Veličina i oblik implanta precizno se odabiraju da odgovaraju individualnim proporcijama lica svakog pacijenta, čime se osigurava prirodan i harmoničan izgled, operacija ne ostavlja nikakve vidljive ožiljke, omogućavajući elegantnu i diskretnu korekciju brade.

Smanjenje brade

Harmonija između čela, nosa i brade ključna je za uravnotežen izgled lica. Disproporcija, kao što je prevelika brada, može učiniti čelo i nos manjim, narušavajući estetski sklad. Operacija smanjivanja brade kod muškaraca i žena s ciljem usklađivanja proporcija lica može značajno poboljšati profil lica, doprinoseći većem samopouzdanju. Zahvat se izvodi pod opštom anestezijom, pri čemu se prave precizni rezovi unutar usta ili ispod brade. Uklanjanje viška kosti i oblikovanje brade vrši se s ciljem postizanja estetski prihvatljivog i harmoničnog oblika.

Oporavak nakon korekcije brade?

Prvih 3-5 dana nakon operacije možete osećati nelagodnost i bol. 

Preporučuje se da prvih 2 dana oporavka konzumirate samo tečnost i hranu u tečnom stanju.

U periodu oporavka se preporučuje se ispiranje usne duplje rastvorom hidrogena ili nekim drugim antiseptičkim rastvorom, naročito posle obroka.

Možete da očekujete da ćete imati otok i podlive u prvih 7-10 dana. Nekoliko meseci možete imati blag osećaj utrnulosti.

Svojim svakodnevnim aktivnostima se možete vratiti u roku od 7 dana. Teže fizičke aktivnosti i bavljenje sportom su dozvoljeni 3 nedelje posle operacije.

Rizici nakon korekcije brade?

Najčešći rizik je osećaj utrnulosti donje usne koji može da taje do mesec dana. U prvih 24 časa je moguće da imate blago krvarenje na mestu reza. Postoji rizik od infekcije ukoliko ne održavate pravilno higijenu u postoperativnom periodu.

Najčešća pitanja

Ko je idealan kandidat za korekciju brade?

Osobe koje nisu zadovoljne veličinom ili oblikom svoje brade, bilo da je reč o uvećanju ili smanjenju, mogu se smatrati idealnim kandidatima.

Rezultati uvećanja brade su vidljivi odmah, dok konačni izgled postaje jasan nakon povlačenja eventualnih otoka. Za smanjenje brade, konačan rezultat može se oceniti nakon 3-5 nedelja.

Kao i kod svih hirurških zahvata, postoje određeni rizici, ali se oni minimiziraju zahvaljujući stručnosti našeg tima i naprednim tehnikama koje koristimo.