Vadjenje Biopolimera

Bezbedan Put ka Prirodnom Izgledu

Zašto se vadi Biopolimer?

Biopolimeri, poznati i kao tečni silikoni, nisu biorazgradivi i mogu izazvati brojne probleme, uključujući deformacije, otok, bol, upalu, pa čak i nekrozu tkiva. Naša procedura vađenja biopolimera omogućava smanjenje volumena usana, eliminisanje kvržica i deformacija, vraćajući usnama prirodniji izgled i teksturu.

Priprema i procedura

Priprema za vađenje Biopolimera?

Priprema za vađenje biopolimera uključuje detaljan pregled i laboratorijske analize, koje su obuhvaćene cenom operacije. Neophodno je izbegavanje određenih medikamenata i prestanak pušenja kako bi se osigurao optimalan oporavak.

Procedura vađenja Biopolimera?

Operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom ili kratkotrajnom intravenskom analgosedacijom. Rezovi su diskretno pozicionirani tako da ožiljci budu nevidljivi, a kroz njih se uklanja ožiljno tkivo zajedno sa biopolimerima. Operacija traje od 45 do 90 minuta, a korišćeni konci su biorazgradivi, što omogućava jednostavniji postoperativni oporavak.

Oporavak nakon vađenja Biopolimera?

Oporavak uključuje prolazne otoke i uzimanje antibiotika. Preporuke za ishranu i oralnu higijenu su usmerene na minimiziranje rizika od infekcije. Većina pacijenata se može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima već sutradan, sa prvom kontrolom drugog dana posle operacije.

Koji su rizici vađenja Biopolimera

Kao i kod svake operacije postoje rizici od alergisjke reakcije na anesteziju, krvarenja i infekcije, ali su oni svedeni na minimum kada se rade u potpuno sterilnoj sali i kada proceduru, strogo prema protokolu, izvodi iskusan hirurg.

Pre i posle

Najčešća pitanja

Koliko traje oporavak?

Oporavak traje od 5 do 7 dana, nakon čega se očekuje značajno poboljšanje.

Ne. Operacija se izvodi pod anestezijom, minimizujući nelagodnost tokom i nakon zahvata.

Da, uklanjanje biopolimera pruža trajne rezultate i vraća prirodan izgled usnama.