Search
Close this search box.

Gynecomastia

Restore the masculine silhouette!

What is gynecomastia?

Gynecomastia is the condition of enlarged glandular tissue in the breasts of males, which can cause not only physical but also emotional discomfort. Our mission is to provide you with a solution that will transform your appearance and improve your quality of life.

Kada se odlučiti na hirurško rešavanje ginekomastije?

Ako osećate nelagodu ili ste nezadovoljni izgledom vaših grudi, vreme je da razmotrite hiruršku intervenciju. Naši stručnjaci su ovde da vas vode kroz ceo proces, počevši od inicijalne konsultacije do postoperativnog oporavka.

Priprema i procedura

Kakva je priprema za ginekomastiju?

Kompletna priprema za operaciju obavlja se na našoj Klinici i uključena je u cenu.

Ona podrazumeva sledeće:

  • Laboratorijske analize
  • Internističko kardiološki pregled
  • EKG pregled
  • Rendgenski snimak pluća uz izveštaj radiologa
  • Pregled anesteziologa
  • Ultrazvučni pregled grudi

Proces ginekomastije?

Operacija započinje uvođenjem pacijenta u opštu anesteziju. Pravi se rez oko areola (prstena oko brdavica), pa se uklanja želzdano tkivo. Ukoliko pacijent ima višak masnog tkiva, i ono se uklanja i to najčešće liposukcijom. Ako na grudima nakon uklanjanja velikog dela masnog tkiva bradavice zauzmu neprirodan položaj, onda se hirurški i njihov položaj koriguje.

Oporavak nakon ginekomastije?

Prvo previjanje i prva kontrola se rade 3. dana od operacije. Ostala previjanja se zakazuju u dogovoru sa hirurgom. Konci se skidaju 14. dana od opercije. Oporavak traje 2-4 nedelje. Posle operacije pacijent uzima antibiotike 5-10 dana. Prvih nekoliko dana posle operacije preporučuje se da pacijent miruje kod kuće i po potrebi uzima lekove protiv bolova. Najbolje je da pacijent spava na leđima, a nikako na trbuhu, najmanje mesec dana od operacije.

Bavljenje težim fizičkim aktivnostima se ne preporučuje u prvih 14 dana, a onda možete da radite i sklekove, trčite, plivate. Šest nedelja posle operacije ćete moći da dižete tegove u teretani.

Rizici nakon ginekomastije?

Kao i kod svake operacije, postoji rizik od krvarenja, infekcije, alergijske reakcije na anesteziju. Međutim, kada se operacija izvodi u potpuno sterilnoj sali i kada je radi iskusan hirurg po predviđenom protokolu, rizicu su svedeni na minimum.

Pre i posle

Najčešća pitanja

Da li će operacija ostaviti vidljive ožiljke?

Naš pristup je fokusiran na minimalizaciju vidljivosti ožiljaka, koristeći rezove na prirodno skrivenim mestima.

Oporavak obično traje 2-4 nedelje, sa povratkom na lakše aktivnosti već nakon nekoliko dana. Pratimo vaš napredak i stojimo vam na raspolaganju za sve savete i preporuke.

Uzroci mogu biti različiti, uključujući hormonske promene, upotrebu određenih lekova, prekomernu težinu, kao i upotrebu alkohola i droga. U nekim slučajevima, uzrok može ostati nepoznat.