Uvećanje zadnjice

Title:

Description:

Uvećanje zadnjice

Zašto se radi uvećanje zadnjice implantima?


Uvećanje zadnjice implantima - najbolje cene u Beogradu

U poslednje vreme se sve više pažnje poklanja izgledu zadnjice kao atributu koji privlači suprotan pol. Kod osoba koje imaju višak masnih naslaga na nekom drugom mestu na telu, efekat zategnute, preoblikovane i uvećale zadnjice se može postići transferom masti. Međutim, kod pacijenata kod kojih to nije moguće, koji su izrazito mršavi, a žele okruglu i isturenu zadnjicu, rešenje je uvećanje zadnjice pomoću implanta ili takozvana ‚‚brazilska metoda“ (Brazilian But Lift).


Ko su kandidati za uvećanje zadnjice implantima?

Kandidati za uvećanje zadnjice implantima mogu biti i žene i muškarci, a prvenstveno oni kod kojih se uvećanje ne može postići transferom masti sa nekog drugog dela tela ili žele trenutan i upadljiv efekat.

Razlozi za uvećanje zadnice implantima mogu biti i:

  • Ne možete da postignete uvećanje mišića gluteusa uprkos upornom vežbanju
  • Nesrazmerno mala zadnjica u odnosu na telo
  • Suviše ravna zadnjica
  • Opuštena koža u zoni gluteusa zbog velikog mršavljenja ili zbog procesa starenja.

Kako se radi uvećanje zadnjice implantima?

Pre operacije ćete sa hirurgom imati konsultativni pregled, tokom koga će Vam doktor objasniti čitavu proceduru, mogućnosti u Vašem slučaju i uradiće markiranje, odnosno obeležavanje linija po kojima će se praviti rez.

Prtoceura započinje uvođenjem pacijenta u opštu anesteziju. Zatim se napravi jadan mali vertikalni rez dužine između 3 i 6 cm obostrano, neposredno pored anusa. Ti rezovi se koristi za ubacivanje oba silikonska implantata u prostor ispod velikih glutealnih mišića, a istovremeno se radi i zatezanje zadnjice.

Rezultat je odmah vidljiv i on je trajan. Ako nakon nekoliko godina dođe do pomeranja implanta ili njegovog pucanja, moguće je ponoviti operaciju i zameniti impante.

Operacija traje 1 do 2 sata.

Preporučuje se nošenje specijalnog kompresivnog midera koji pomaže da se smanje otoci i podlivi, a time i period oporavka bude lakši i kraći.

Šta treba da uradite pre operacije?

Moraćete da prestanete da uzimate aspirin i antizapaljenske lekove tipa ibuprofena 3-5 dana pre operacije jer utiču na pojačano krvarenje.

Ono što je neophodno da znate je da minimalno 6-8 sati pre planirane operacije treba da prestanete sa unosom bilo kakve hrane ili pića. Morate da skinete običan lak ili gel lak sa noktiju prstiju ruku. Neophodno je da skunete kompletnu šminku sa lica, pirsinge i nakit. Nemojte mazati mleko za telo 4-6 sati pre operacije. Ukoliko imate malje u zoni u kojoj se radi operacija, uradite depilaciju nekoliko dana ranije.

Potrebno je poneti pribor za ličnu higijenu i lični dokument sa slikom (lična karta ili pasoš), kompletnu medicinsku dokumentaciju i lekove koji su deo hronične terapije.

Kako izgleda oporavak nakon uvećanja zadnjice implantima?

Prvih dana posle operacije možete osećati bol koji prolazi kada uzmete lekove protiv bolova. Mogu da se pojave i otoci i modrice, ali se oni povlače kroz 2-3 nedelje. Možete stavljati hladne obloge. U tom periodu treba izbegavati dizanje tereta, savijanje, vežbanje i ostale fizički naporne aktivnosti.

Od prvog dana nakon operacije, treba posebnu pažnju obratiti na higijenu intimne regije. U zoni anusa se prirodno nalaze mnoge bakterije, pa mogu da izazovu infekciju.

Jedan dan se ostaje u bolnici, a previjanje je svakodnevno. Antibiotici se uzimaju 7-10 dana.

Prvih 7 dana treba da izbegavate sedenje što je više moguće. Pritisak koji se pravi pri sedenju može da dovede do pomeranja implanta. Preporučuje se spavanje na trbuhu. Očekuje se da ćete moći da se vratite na posao 2 nedelje posle operacije. Kada sedite, možete stavljati jastuče ispod butina kako biste smanjili pritisak na zadnjicu. Ipak, i na poslu izbegavajte sedenje kada je god to moguće.

Kod većine pacijenata poptuni oporavak se postiže posle 4 nedelje.

Da li postoje rizici vezani za uvećanje zadnjice implantima?

Najčešće se javljaju otoci i modrice. U retkim slučajevima može doći do nagomilavanja limfe i krvi ispod implanta.

Kao i kod svake operacije postoje rizici od alergisjke reakcije na anesteziju, krvarenja i infekcije, ali su oni svedeni na minimum kada se rade u potpuno sterilnoj sali i kada proceduru, strogo prema protokolu, izvodi iskusan hirurg.Kategorije
Telo, Usluge