Uvećanje listova

Title:

Description:

Uvećanje listova

Zašto se radi uvećanje listova implantima?


Uvećanje listova implantima po najpovoljnijim cenama u Beogradu

Listovi nogu koji nisu razvijeni ili su neproporcionalno tanki u odnosu na butine ili celu figuru ne predstavljaju medicinski problem. Međutim, mogu da prave psihološki problem ženama, ali i muškarcima koji su vežbanjem u teretani uspeli da nabilduju sve ostale mišiće osim mišića listova.

Neke osobe imaju urođene deformitete listova koji podrazumevaju asimetriju i neki deformitet (genus valgus i genus varus) ili je došlo do atrofije mišića podkolenica.

Ženske noge privlače pažnju i poglede, naročito kada žena nosi kratku suknju, šots ili visoke štikle. Samopouzdanju će svakako doprineti ako su oni lepo izvajani.

U svakom od ovih slučaja rešenje može biti uvećanje listova implantima.


Šta treba uzeti u obzir pre operacije uvećanja listova implantima?

Pre operacije uvećanja listova implantima ćete imati konsultativni pregled da hirurgom. On će Vam objasniti čitavu proceduru i sve mogućnosti u Vašem slučaju. Da bi se napravio dobar odabir silikonskog implanta, neophodno je da se uzme u obzir visina pacijenta, dužina cele noge, kao i dužina samog lista. Mora se obratiti pažnja i na dužinu i razvijenost mišića u predelu lista. Zato će biti neophodno da se pre operacije urade sva pomenuta merenja.

Šta treba da uradite pre operacije?

Kompletna prirepremu za operaciju se radi kod nas i uključena je u cenu. Podrazumeva laboratorijske analize: kompletna krvna slika, osnovne biohemijske analize sa faktorima koagulacije, krvna grupa i Rh faktor.

Uključuje i:

  • Internističko-kardiološki pregled sa EKG-om
  • Rendgenski snimak pluća sa izveštajem radiologa
  • Klinički pregled anesteziologa.

Moraćete da prestanete da uzimate aspirin i antizapaljenske lekove tipa ibuprofena 3-5 dana pre operacije jer utiču na pojačano krvarenje.

Ono što je neophodno da znate je da minimalno 6-8 sati pre planirane operacije treba da prestanete sa unosom bilo kakve hrane ili pića. Morate da skinete običan lak ili gel lak sa noktiju prstiju ruku. Neophodno je da skunete kompletnu šminku sa lica, pirsinge i nakit. Nemojte mazati mleko za telo 4-6 sati pre operacije. Nekoliko dana ranije uradite depilaciju nogu.

Potrebno je poneti pribor za ličnu higijenu i lični dokument sa slikom (lična karta ili pasoš), kompletnu medicinsku dokumentaciju i lekove koji su deo hronične terapije.

Kako se radi uvećanje listova implantima?

Operacija uvećanja listova silikonskim implantima se radi u opštoj anesteziji.

Horizontalni rez dužine 3-4 cm se pravi duž jedne od poprečnih linija u predelu zatkolene jame. Zahvaljujući malim rezovima, ožiljci koji ostaju na tom mestu su kratki i gotovo neuočljivi. Silikonski implant se postavlja ispod mišića, sa zadnje i sa unutrašnje strane.

Kod pacijenata koji imaju tanku kožu ili karatak mišić, u konačnom rezultatu prelazi mogu biti vidljivi. Zato se preporučuje da se u istom aktu ili 3-6 meseci kasnije uradi transfer masti i tako postigne savršen izgled.

Operacija traje 1-2 sata.

Kada operacija bude završena, na listove se stavlja kompresioni zavoj koji se nosi 7 dana. Odmah posle operacije možete da hodate.

Kako izgleda oporavak posle uvećanja listova implantima?

Kada se stigne kompresioni zavoj, narednih 3-4 nedelje se preporučuje da pacijent nosi specijalni steznik koji doprinosi smanjenju rizika od nastanka otoka i modrica, koje se u ovom periodu mogu javiti. Osećaj blagog zatezanja i neprijatnosti nestaje nakon 2 nedelje od operacije. U ovom periodu izbegavajte veće fizičke napore, dugotrajno stajanje i dugotrajno hodanje.

Preporučuje se da kada sedite i ležite noge držite blago uzdignute na jastuku.

Da li postoje rizici zbog uvećanja listova implantima?

Kao i kod svake operacije postoje rizici od alergisjke reakcije na anesteziju, krvarenja i infekcije, ali su oni svedeni na minimum kada se rade u potpuno sterilnoj sali i kada proceduru, strogo prema protokolu, izvodi iskusan hirurg.Kategorije
Telo, Usluge