Transfer masti – Telo

Title:

Description:

Transfer masti – Telo

Šta je transfer masti i zašto se radi?


Transfer masti na grudi i zadnjicu radi njihovog uvećanja - najbolje cene u Beogradu

Transfer masti je procedura kojom se masne ćelije dobijene liposukcijom iz jednog dela tela gde je postojao višak masti, ubrizgavaju u drugi deo lica ili tela istog pacijenta radi preoblikovanja, vraćanja volumena i/ili popunjavanja udubljenja na nekim delovima tela.

Šta se postiže transferom masti na pojedine delove tela?

Transfer masti se najčešće primenjuje radi uvećanja grudi bez upotrebe silikonskih implantata, uvećanja zadnjice i popunjavanja udubljenja u kukovima. Prednost ove metode je što nema ugradnje stranog tela, pa time ni rizika od alergijskih reakcija i stvaranja ožiljnog tikiva oko implantata.


Kako se radi transfer masti na grudi?

Masne ćelije za transfer se dobijaju liposukcijom sa onih delova gde ih ima viška. To su najčešće trbuh, butine, bokovi ili zadnjica. Dobijeno masno tkivo se prečisti, pa se onda ubrizgava u grudi kako bi se one uvećale. Naprave se samo dve ubodne rane kroz koje se kanilom ubrizgava mast. Imate dva šava i konci se skidaju 7. dana.

Koje su prednosti uvećanja grudi transferom masti?

Kada se uvećanje grudi radi tranferom sopstvene masti, umanjen je rizik od alergijske reakcije i infekcije. Rezulat je prirodan izgled dojki, a prednost je što i na dodir deluju kao da ništa na njima nije rađeno. Oporavak je trenutan i normalno funkcionišete već sutradan.

Da li postoje rizici i neželjeni ishodi kod uvećanja grudi tarnsferom masti?

Glavni nedostatak transfera masti je što nije moguće da sve ćelije uspešno ‚‚presade“. Jedan deo njih neće biti povezano krvnim sudovima koje ih snabdevaju krvlju i kiseonikom, pa odumiru.

Usto, telo presađene masti tretira kao bilo koje drugo masno tkivo, pa dolazi do njene prirodne resorpcije u prvih 4-6 nedelja. To znači da se će deo tranferisanog tkiva nestati. Tkivo koje ne bude resorbovano u roku od 6 meseci, ostaje tu najmanje 4-6 godina.

Ako pacijentkinja smrša ili se ugoji, to će se odraziti i na oblik i veličinu njenih grudi.

——————————————————————————————————————————————

Kako se radi transfer masti na zadnjicu?

Transferu masti na zadnjicu prethodi liposukcija sa onih delova tela gde postoji višak masnog tkiva. To mogu biti trbuh, donji deo leđa, bokovi ili butine. Zatim se radi pročišćavanje uzetog masnog tkiva, pa se potom ono ubrizgava u zadnjicu da bi se povećao volumen i poboljšao izgled.

Koje su prednosti uvećanja zadnjice transferom masti?

Minimalna količina potrebne masti je između 100 i 200 grama po strani da bi efekat bio primetan. Hirurg je taj koji će proceniti da li ste Vi idealana kandidat za transfer masti i da li kod Vas postoji mast koja se može koristiti za takvu intervenciju. Ako niste, u dogovoru sa hirurgom, mogu se naći druga rešenja.

Uvećanje zadnjice transferom masti je veoma bezbedna procedura kod koje je smanjen rizik od alergijske reakcije i infekcije jer se injekcijom ubrizgavaju ćelije samog pacijenta.

Dobijeni rezultat je potpuno prirodan i na izgled i na dodir.

Izvanredan rezultat se postiže bez obzira na tip građe pacijentkinje i njene godine.

Preporuke za period oporavka

Preporučuje se da prve dve nedelje posle procedure izbegavate sedenje. Kada morate de sedite, preporučuje se da stavite jastuče ispod butina i tako smanjite pritisak na tretiranu regiju.

Spavajte na trbuhu ili na boku.

U prvih 6 nedelja nakon transfera masti nemojte vežbati niti se izlagati težim fizičkim aktivnostima.

Da li postoje rizici i neželjeni ishodi kod uvećanja zadnjice tarnsferom masti?

Prvih nekoliko nedelja je prisutan otok.

Pošto se deo presađenog masnog tkiva prirodnim procesom resorbuje, procedura mora da se ponovi da bi se taj deo nadomestio.

Zbog pritiska do koga dolazi pri sedenju, može doći do deformisanja prvobitno postignutog oblika. Ako smršate ili se ugojite, to može da se odrazi i na tretiranu regiju.

—————————————————————————————————————————————–

Kako se radi transfer masti na kukove (hip dip)?

Žene koje imaju udubljenja na kukovima transferom masti mogu dobiti skladne obline u ovom delu tela. Masne ćelije za transfer se dobijaju liposukcijom sa onih delova gde ih ima viška. To su najčešće trbuh ili zadnjica. Dobijeno masno tkivo se prečisti, pa se onda kanilama ubrizgava u udubljenja na kukovima kako bi se postigla ženstvena oblina.

Kakav je oporavak posle transfera masti na kukove?

Prvih nekoliko dana možete osećati bol i imati modrice na mestima transfera masti. Oni će nestati nakon 2 nedelje.

Nemojte se kupati u kadi (naročito ne u toploj vodi) ili bazenu, niti se izlagati većem fizičkom naporu dok Vam doktor to ne dozvoli.

Da li su rezultati odmah vidljivi?

Rezultati transfera masti na kukove  su odmah vidljivi. Usto, telo presađene masti tretira kao bilo koje drugo masno tkivo, pa dolazi do njene prirodne resorpcije u prvih 4-6 nedelja. To znači da se će deo tranferisanog tkiva nestati. Tkivo koje ne bude resorbovano u roku od 6 meseci, ostaje tu najmanje 4-6 godina.

Poverite svoje poverenje samo iskusnom estetskom hirurgu koji poštuje protokol i obavlja sve hirurške procedure u sterilnim uslovima operacione sale.Kategorije
Telo, Usluge