Transfer masti – Lice

Title:

Description:

Transfer masti – Lice

Šta je transfer masti i zašto se radi?


Transfer masti - Beograd

Transfer masti je procedura kojom se masne ćelije dobijene liposukcijom iz jednog dela tela gde je postojao višak masti (regija stomaka oko pupka, regija bokova i regija sa unutrašnje strane kolena), ubrizgavaju u drugi deo lica ili tela istog pacijenta radi preoblikovanja, vraćanja volumena i/ili ublažavanja bora. Transfer masti predstavlja 2 procedure u jednoj. Istovremeno gubite višak masnih naslaga sa kritičnih delova tela, dok transfer radimo na mesta na kojima ta ista mast nedostaje.

Kandidati za transfer masti ne mogu biti mršave osobe jer od količine uzete masti iz organizma zavisi rezultat.


Šta se postiže transferom masti na licu?

Transferom masti se vraća mladalački izgled lica i obnavlja se tonus na potpuno  prirodan način. Mogu sepopuniti udubljenja na licu (upali obrazi) i ublaže bore (nazolabijalne, oko očiju i čeone). Lice se može konturisati, posebno u zoni vilice. Transferom masti je moguće i preoblikovati bradu i popuniti udubljenja u zoni očiju, slepoočnica, obraza i čela.

Transfer masti traje duže od hijalurona. Trajanje efekta je individualno. Naučna istraživanja su pokazala da može da traje 2-4 godine, a nekada i duže.

Kako se radi transfer masti na licu?

Transfer masti na licu se radi u lokalnoj anesteziji. Prečišćeno masno tkivo dobijeno liposukcijom se urizgava u određene zone na licu.

Procedura traje oko 90 minuta.

Kakva je priprema za transfer masti na licu?

Pre transfera masti ćete obaviti razgovor sa hirurgom i dogovoriti se o željenim rezultatima. Pre transfera masti je neophodno da se uradi liposukcija sa delova tela na kojim ima viška masnih naslaga, pa da se te ćelije pripreme za proceduru transfera.

Da li su rezultati transfera masti trajni?

Oko 30% ubrizganih masnih ćelija neće ‚‚preživeti“ transplantaciju. Da bi postale deo tkiva, neophodno je da se stvori mreža krvnih sudova koji će ih snabdevati krvlju u kiseonikom. Nekada se stavi više masti, pa privremeno lice izgleda otečeno. Međutim, to se radi upravo zbog toga što se računa da će se deo ćelija resorbovati prirodnom selekcijom.

Deo masti uzet liposukcijom može da se skladišti i čuva za eventualnu narednu korekciju. Čuva se u potpuno sterilnim uslovima, na niski temperaturama, po protokolu Svetske zdrsvstvene organizacije.

Da li postoje rizici?

Mala je verovatnoća da će doći do bilo kakvih komplikacija tokom transfera masti na licu, naročito ako se radi u sterilnim uslovima i ako ga vrši iskusni hirurg.

Može doći do nastanka podliva i blagih otoka na mestu uboda. Kod nekih osoba koža nakon transfera nije ujednačenog tonusa, ali se i to rešava hladnim oblozima i blagim masažama.Kategorije
Lice, Usluge