Povećanje penisa

Title:

Description:

Povećanje penisa

Sve što treba da znate o povećanju i produženju penisa


Fotografija muškarca u donjem vešu

Zašto se radi?

Iako većini žena nije bitna veličina polnog organa njenog partnera, ima muškaraca kojima je upravo to uzrok frustracije na polju intimnih donosa. Postavlja se pitanje koliko je dugačak ‚‚normalan“ penis. Statistika pokazuje da je kod većine muškaraca penis u erekciji dužine između 12 i 18 centimetara. Naučnici smatraju da je penis mali ako je kraći od 7,5 cm u erekciji i da je u tim slučajevima njegovo produženje opravdano. Najčeće je problem dominantno psihološke prirode, pa se povećanjem i produženjem penisa značajno poboljšava kvalitet seksualnog života pacijenta.


Za većinu muškaraca problem je dužina penisa, ali ima i onih koji su nezadovoljni njegovom debljinom, odnosno obimom. Ovaj problem se najčešće rešava transferom masnog tkiva sa nekog drugog dela tela.

U istom aktu je moguće obaviti obe procedure, i produženje i povećanje obima penisa.

Bitno je napomenuti da se ovim operacijama ne poboljšava erektilna funkcija.

Kakva je priprema za operaciju produženje i uvećanja penisa?

Pre operacije je neophodno obaviti konsultativni pregled i razgovor sa hirurgom. Tokom tog pregleda će se pacijent obavestiti o detaljima procedure i kakav rezultat može da očekuje posle operacije.

Pošto se operacija radi u opštoj anesteziji, potrebna je i medicinska priprema. Kompletna prirepremu za operaciju se radi kod nas i uključena je u cenu.

Podrazumeva laboratorijske analize: kompletna krvna slika, osnovne biohemijske analize sa faktorima koagulacije, krvna grupa i Rh faktor.

Uključuje i:

  • Internističko-kardiološki pregled sa EKG-om
  • Rendgenski snimak pluća sa izveštajem radiologa
  • Klinički pregled anesteziologa.

Kako se radi produženje penisa?

Operacija produženja penisa se radi u opštoj anesteziji. Operacijom se oslobađaju ligamenti penisa (radi se ligamentotomija), tako što se skriveni deo baze penisa odvaja od svojih pripoja za pubične kosti i postaje vidljiv. Na ovaj način penis postaje duži za 2-3 cm. U suštini, zahvaljujući tome što ligamenti više ne „vuku“ penis unazad, on celom svojom prirodnom dužinom postaje funkcionalan. Rezultat je odmah vidljiv.

Operacija traje 45-60 minuta, a pacijent se otpušta iz bolnice istog dana. Zbog dejstva anestezije, preporučuje se da pacijent ne vozi sam kući, već da ga neko drugi odveze.

Kako se radi povećanje obima penisa?

I operacija povećanja obima penisa se radi u opštoj anesteziji. Prvo se uklanja višak masnog tkiva sa nekog dela tela gde ga ima previše (najčešće sa trbuha). Ta masnoća se prvo prečićava, pa se zatim špricem i šupljom iglom (kanilom) radi transfer masti u tankim slojevima ispod kože penisa. Vrh kanile je zaobljen, pa nema bojazni da će doći do oštećenja krvnih sudova ili nerava.

Uvećanje obima penisa je odmah vidljivo. Međutim, kako se oko 30% masnih ćelija prirodnim procesom resorbuje, morate biti svesni da će kroz 6-12 meseci obim biti malo manji. Zato je kod nekih pacijenata potrebno ponoviti proceduru posle izvesnog vremena.

Kako teče oporavak posle produženja i uvećanja penisa?

Prvih dana posle operacije je moguće da se pojave otok, bol i gubitak osećaja u operisanoj zoni. Hirurg će Vam preporučiti lekove protiv bolova. Ostale tegobe će spontano proći u narednih nekoliko nedelja, pa nisu razlog za zabrinutost.

Kontrolni pregled se radi 2-3 dana posle operacije.

Pacijent može da se vrati na posao kroz 7 dana. Ne preporučuje se vežbanje i izlaganje većim fizičkim naporima prvih mesec dana.

Trebalo bi da se suzdržite od samozadovoljavanja (masturbacije) i seksualnih odnosa u prvih 4-6 nedelja od operacije.

Da li može doći do komplikacija zbog produženja i povećanja penisa?

Među moguće komplikacije spadaju otok i mikro ožiljci, kao i mali ožiljak u obliku slova Y koji ostaje skriven u predelu stidnih dlačica.

Kao i kod svake operacije postoje rizici od alergisjke reakcije na anesteziju, krvarenja i infekcije, ali su oni svedeni na minimum kada se rade u potpuno sterilnoj sali i kada proceduru, strogo prema protokolu, izvodi iskusan hirurg.Kategorije
Intimna hirurgija, Usluge