Podizanje obrva

Title:

Description:

Podizanje obrva

Šta se postiže podizanjem obrva?


Podizanje obrva Beograd - tretman po najpovoljnijoj ceni

Podizanjem obrva licu se daje vedar i mladalački izraz lica i ženama i muškarcima. Ovaj efekat se može postići Botoxom, ali ako želite trajne rezultate, rešenje je hirurška procedura. Na ovaj način se može korigovati visina celih obrva ili samo jednog njihovog dela (središnjeg ili spoljašnjeg).

Zašto se radi podizanja obrva?

Starenjem koža i vezivno tkivo gube elastičnost, pa se i razmak između obrva i obrva i kapaka smanjuje. Kada nam obrve ‚‚padnu“, izraz lica odaje utisak da smo umorni, ljuti ili tužni. Najčešće istovremeno ‚‚padnu“ i kapci. Ako želite da svom licu vratite svoj mladalački izgled, preporuka je podizanje obrva.


Šta treba uraditi pre procedure podizanja obrva?

Pre same porcedure je neophodno da obavite konsultaciju sa estetskim hirurgom. Tom prilikom će Vam doktor objasniti šta može da se postigne ovom procedurom i kakve rezultate možete da očekujete. Naš cilj je da u indivudualnom pristupu svakom pacijentu preporučimo najadekvatniju proceduru koja će dati najbolje rezultate. Biće neophodno da Vam se izmere određeni delovi lica, i to i sa otvorenim i sa zatvorenim očima. Radi poređenja efekata procedure podizanja obrva u odnosu na prvobitno stanje, radi se fotografisanje lica.

Trebalo bi da nekoliko dana pre procedure prekinete sa uzimanjem antizapaljenskih lekova i onih koji utiču na razređivanje krvi (ibuprofen, aspirin, varfarin i sl.)

Kako se izvodi podizanje obrva?

Podizanje obrva se uglavnom radi u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji.

Podizanje obrva se radi pomoću konca koji trajno ostaje ispod kože, pa je tako i rezultat dugotrajan. Primenjuje se takozvani srednji ulaz (kroz središnji deo obrve) ili kroz krajeve obrva, što znači da će kroz male ubode biti provučeni konaci ispod kože čela sve do kosmatog dela glave gde se fiksiraju.

Tokom operacije nećete ništa osećati. Procedura traje oko pola sata. Pacijent se najčešće otpušta već 3-4 sata posle operacije.

Koliko traje oporavak posle podizanja obrva i šta čete osećati?

Obično je potrebno 5-7 dana za potpuni oporavak. Tada ćete videti i konačan rezultat.

Ukoliko imate bolove, možete uzimati lekove protiv bola koje će vam hirurg preporučiti.

U periodu oporavka ćete imati otoke, a možete i osećati otrnulost čela.

Obrve će biti malo više podignute u vom periodu, a onda će se spustiti na visinu koju ste planirali pre operacije.

Šta da radite u periodu oporavka?

U periodu oporavka nemojte dirati, češati i pritiskati mesta na kojima su pravljeni rezovi. Izbegavajte mrštenje, podizanje obrva i sličnu mimiku lica u čeonom delu.

Tek nakon puna 3 dana ćete moći da perete kosu. Narednih 14 dana izbegavajte farbanje, blajhanje, mini-val.

Stavljajte hladne obloge, a kada ležite, držite glavu na uzdignutom jastuku.

Nemojte se izlagati napornim fizičkim aktivnostima narednih 15 dana.

Sa kojom se estetskom procedurom podizanje obrva dobro kombinuje?

Ako želite da postignete puni efekat podmađenog lica, preporuka je da uz podizanje obrva uradite i podizanje kapaka.

Da li postoje rizici i opasnost od komplikacija?

Kao i kod svake operacije, postoje rizici od krvarenja, infekcije, tromboze i reakcije na anesteziju. Međutim, komplikacije se izuzetno retko javljaju ako operaciju izvodi iskusni hirurg u potpuno sterilnim uslovima uz puno poštovanje protokola. Upravo vam takve uslove pružamo u Centru za estetsku hirurgiju Georgijev.Kategorije
Lice, Usluge