Niti

Title:

Description:

Niti

Sve što treba da znate o nitima


Niti sa hijaluronom po najpovoljnijoj ceni u Beogradu - operacija mezonitima

Šta su niti i kakve efekte postižu?

Niti su neoperativna tehnika zatezanja i preoblikovanja lica. Idealni kandidati za ovu proceduru su osobe između 35. i 55. godine života. Osnovna prednost ove metode je što je njen krajnji rezultat odmah vidljiv prirodan izgled lica uz obnovljen volumen i očuvanu mimiku. Smatra se najprirodnijim načinom za stvaranje novog kolagena. U zavisnoti od tipa kože, efekat može da traje i do 2 godine.

Šta su mezoniti i kako deluju?

U zavisnosti od tipa kože, mezoniti se potpuno razgrađuju u narednih 4-8 meseci, a na njihovom mestu ostaje potporna mreža od novonastalog kolagena zahvaljući kojoj se postiže lifting efekat. Niti utiču i na stvaranje novog elastina i hijalurona u koži. Njihovo prisustvo doprinosi i boljoj mikrocirkulaciji, pa sve tretirane regije su bolje snabdevene kiseonokom i krvlju. Rezultat je zategnuta i podignuta koža koja izgleda sveže, jedro i podmlađeno za najmanje 2-3 godina.


Koliko dugo traje procedura?

Procedura traje 20-30 minuta. Radi se ambulantno, pa pacijent može odmah da ide kući i vrati se svojim uobičajenim aktivnostima.

Kako da se ponašate posle procedure?

Prvih nedelju-dve dana posle procedure nemojte trljati lice, što znači da bi trebalo da izbegavate i tretmane i masažu lica. Trudite se da spavate na leđima, sa podignutim uglavljem. Nedelju dana nakon procedure ne odlazite u saunu i teretanu.

Da li postoji rizici i opasnost od alergija?

Niti je veoma bezbedan tretman. Za razliku od hirurškog liftinga, kod metoda niti nema rezova ni ožiljaka, pa ni opasnosti od obilnog krvarenja i nastanka modrica. Metoda je praktično je bezbolna. Zahvaljujući prirodi niti, koje su biokompatibilne i biorazgradive, nema alergijskih reakcija.

Gde se sve primenjuju niti?

Osnovna uloga niti je lifting efekat onih delovima lica kod kojih je došlo do pada tonusa i opuštanja kože. Prvenstveno se misli na lice (čelo, područje oko očiju i usana, obrazi, linija brade), ali se mogu tretirati i podbradak, vrat i dekolte.

Ovu tehniku je moguće primeniti i kod opuštenih nadlaktica, unutrašnje strane butina i kolena.

Kada su rezultati vidljivi?

Rezultati se mogu primetiti odmah nakon procedure. Međutim, puni efekti su vidljivi 3-4 meseca nakon tretmana, odnosno kada se stvori nova mreža od kolagena.

Sa kojim se estetskim procedurama se dobro kombinuje?

Niti se dobro kombinuju uz Botox, hijaluronske filere i PRP.

Da li je potrebna priprema?

Nikakva posebna priprema nije potrebna, ali se 2 sata pre procedure preporučuje da pacijenkinja ne puši, ne konzumira alkohol i ne izlaže se fizičkom naporu. Takođe, 3-7 dana pre procedure ne smeju da uzimaju lekove tipa aspirina, ali ni antihistaminike (lekove protiv alergije).

Kome se ne preporučuje tretman nitima?

Osobe koje imaju izrazito opuštenu kožu, mnogo podkožnog masnog tkiva i vrlo tanku kožu nisu dobri kandidati za ovu vrstu tretmana.

Nažalost, tretman nitima se ne preporučuje ni:

  • Osobama koje su izrazito mršave
  • Osobama koje imaju izrazito tanku kožu
  • Osobama koje imaju psorijazu, ekceme ili infekciju kože.


Kategorije
Anti Age, Usluge