Bullhorn lip lift

Title:

Description:

Bullhorn lip lift

Sve što treba da znate o proceduri Bullhorn lip lift


Bullhorn lip lift - Žena pre operacije bullhorn lip lift-a

Šta je ‚‚bullhorn lip lift“?

Šta je bullhorn lip lift je hirurška procedura kojom se trajno postiže izgled naglašenije i šire gornje usne bez upotrebe bilo kakvih filera. Hirurški se kraćuje prostor između gornje usne i nosa, pa je usna isturenija, a Kupidonov luk naglašeniji. Prednost ove metode je što je rezultat trajan i trenutan.


Ko su idealni kandidati za ‚‚bullhorn lip lift“?

Ako želite naglašeniju gornju usnu, a bez upotrebe filera i efekta povećanog volumena, trebalo bi da konsultujete estetskog hirurga i saznate da li je to optimalna varijanta za Vas. Doktor će proceniti da li je prostor između gornje usne i nosa dovoljno širok da bi mogla da se izvede ova hirurška procedura. Zahtev je da taj prostor bude oko 1,5 cm. Osobe sa tankim usnama, a širom bazom nosa su takođe dobri kandidati. Asimetrija gornje usne se može rešiti na ovaj način.

Imajte u vidu da će se Vaši zubi iz gornje vilice više videti kada se smejete nakon ove procedure nego ranije, tako da se dobija mladalačkiji izraz lica.

Kako se izvodi ‚‚bullhorn lip lift“?

‚‚Bullhorn lip lift“ se radi ambulantno. Radi se u analgosedaciji (kratkotrajna intravenska anestezija). Kada anestezija počne da deluje, hirurg napravi rez u obliku bikovih rogova (bullhorna) od jedne druge nozdrve. Onda se koža zateže na željenu visinu, odseca višak kože i zašiva. Šavovi se prave direktno ispod nozdrva, pa su ožiljci minimalni. Flaterčići se nose do skidanja konaca.

Procedura traje 45-60 minuta. Konci se skidaju 6. dana od operacije.

Kako treba da se ponašate posle ‚‚bullhorn lip lift“ procedure?

  • Nemojte spavati na stomaku sa nosem zagnjurenim u jastuk i trudite se da ne spavate širom otovorenih usta. Najbolje bi bilo da spavate na leđima sa uzdignutim jastukom.
  • Pažljivo perite zube četkicom sa malom glavom (može i dečija).
  • Nemojte žvakati žvakažu gumu.
  • Negujte usne hidrantnim preparatom koji Vam je doktor preporučio.

Ako Vam estetski ne smeta flater na licu, možete se odmah vratiti na posao i nastaviti sa uobičajenim aktivnostima.

Šta da očekujete posle odmah ‚‚bullhorn lip lift“ procedure?

U narednih 2-4 dana operisana zona možete da bude otečena i modra. Mogu da se jave blaži bolovi, pa tada možete da uzmete neki lek protiv bolova.

Kod osoba sa prirodno punijim usnama proces zarastanja traje nešto duže nego kod onih sa tankim usnama jer ima više tkiva koje treba da zaraste. Nakon 3-4 meseca, ožiljci više nisu primetni.

Da li postoje rizici od komplikacija?

Kao i kod svake operacije postoji rizik od krvarenja, oštećenja okolnog tkiva i alergijske reakcije na anestetik. Međutim, kada ovaj hirurški zahvat obavlja iskusni hirurg prema svim protokolima, rizik od komplikacija je svaden na minimum.Kategorije
Lice, Usluge