Botox

Title:

Description:

Botox

Botox – Sve što treba da znate


Uklanjanje bora - botoks. Bezbolno ubrizgavanje botoksa i ublažavanje bora po najpovoljnijim cenama u Beogradu

Šta je botox?

Botox je razređeni botulinski toksin koji blokira destvo neurotransmitera koji prenose signale nervima koji izazivaju grčenje mišića. Na ovaj način dolazi do privremenog opuštanja mišića koji svoji grčenjem prave bore.

Šta se postiže botoxom?

Mimične bore su najčešće te koje se najpre primete na licu. Botox se upravo ubrizgava u one mišiće koji svojim pokretima izazivaju bore oko očiju, na čelu i između obrva. Na ovaj način se ublažavaju postojeće i sprečava nastanak novih bora. U tim zonama koža ostaje glatka i nenaborana.


Zašto je bitno da se botox ubrizga u sve tri regije?

Da bi lice izgledalo skladno, neophodno je da se tretiraju sve tri zone. Ako bi se tretirala samo jedna zona, lice bi izgledalo kao kosa koja je do pola glave ofarbana, a druga polovina glave ostala seda.

Da li će lice dobiti ‚‚zaleđen izgled“?

Kada tretman izvodi iskusni stručnjak koji savršeno poznaje anatomiju lica i precizno dozira količinu botoxa, nea opasnosti da ćete dobiti ‚‚zaleđen“ izraz lica. Samo će se opustiti pojedini mišići koji svojim grčenjem prave bore.

Da li je potrebna prirprema za botox?

Nikakva posebna priprema nije neophodna pre tretmana botoxom. Jedino se osobama na antikoagulantnoj terapiji preporučuje da nekoliko dana pre tretmana prekinu terapiju da bi se sprečile modrice. Ne preporučuje se ni uzianje aspirina, brufena i sličnih lekova. Iz istog razloga bi trebalo da pretanete da uzimate biljne preparate koji sadrže kantarion i žen-šen.

Šta ćete osećati za vreme tretmana?

Ubrizgavanje Botoxa nije bolno jer su iglice kojima se ubrizgava izuzetno tanke. Iskusni stručnjak za estetsku hirurgiju tačno zna kako i gde treba da napravi ubod, a da on ne boli. Kod osoba koje imaju vrlo nizak prag bola, može da se prethodno nanese lokalni anestetik u vidu krema i da se stavljaju hladne obloge pre i posle tretana.

Koliko dugo traje treman?

Ceo tretman traje svega nekoliko minuta.

Kako ćete se osećati posle tretmana botoxom?

Neposredno posle tretmana botoxom možete da osećate blago peckanje na mestu uboda gde se može javiti otok veličine uboda komarca. I jedno i drugo nestaje nakon 30 minuta.

Može da se desi da se u prvih 10 dana jedna obrva pomeri ka gore više od druge obrve. Međutim, obrve će se uskoro same nivelisati, odnosno dovesti u istu ravan. Ako se obrve ne nivelišu ni posle 2-3 nedelje, to stanje se može korigovati ubrizgavanjem dodatne doze botoxa u jednu stranu čela.

Kada botox počinje da deluje?

Botox ne deluje odmah. Prvi efekti su vidljivi nakon 3-4 dana, a pun efekat se postiže 14 dana posle tretmana. Od tog trenutka ćete izgledati 5-7 godina mlađe.

Ima li neželjenih dejstava?

Izuzetno retko se kod nekih osoba pojavi glavobolja ili simptomi koji liče na grip. U tom slučaju se preporučuje uzimanje pracetamola. Takođe, može da se desi da osoba oseti simptome sindroma suvog oka ili joj oči preterano suze.

Šta ne bi trebalo da radite posle tremana botoxom?

U prva 24 časa:

 • Ne dodirujte i ne masirajte lice u tretiranim zonama
 • Ne savijajte glavu ka napred
 • Nemojte da trenirate ili se izlažete teškim fizičkim naporima
 • Prve noći nakon tretmana spavajte na leđima jer botox može da prelije, odnosno migrira ako spavate na trbuhu ili na strani.
 • Ne konzumirajte alkohona pića
 • Ne idite u saunu, u solarijum, na plažu i ne kupajte se u vrućoj kupki
 • Ne izlažite se izuzetno niskim temperaturama
 • Ne šminkajte se
 • Ne čupajte obrve
 • Ne koristite kreme sa retinolom
 • Ne uzimajte aspirin, brufen i ostale lekove koji utiču na koagulaciju krvi
 • Nemojte putovati avionom.

Prve dve nedelje nemojte raditi nikakve tretmane lica.

Koliko dugo traju efekti botoxa?

Efekti botoxa najčešće traju 3-6 meseci.

Da li će lice izgledati starije kada prestane dejstvo botoxa?

Neće. Pošto botox deluje tako što onemogućava mimične pokrete koji dovode do nastanka bora, mišići pod dejstvom botoxa se odviknu od tih pokreta. I kada dejstvo botoxa prođe, manje ćete praviti grimase koje dovode nastanka bora u prethodno tretiranim zonama.

Sa kojim tretmanima se botox dobro kombinuje?

Botoks se odlično kombinuje sa tretmanom hijaluronskim filerima koji poboljšava tonus kože i daje joj svežinu.Botoks pazuha, Beograd - Injekcij botoksa u pazuh


Injekcija botoksa u dlan Beograd


Injekcija botoksa u stopalo Beograd

U koje medicinske svrhe može da se koristi botox?

Iako se botox najčešće povezuje sa upotrebom u estetske svrhe, ova supstanca se koristi i u medicinske svrhe. Neki od zdravstvenih problema kod kojih botox daje odlične rezultate su:

 • hronična migrena (smanjuje učestalost migrenoznih napada)
 • hiperhidroza – preterano znojenje lica, šaka, pazuha, stopala
 • cervikalna distonija – bolno stanje uz nevoljno grčenje mišića vrata, pa se glava nekontrolisano se okreće i klanja
 • razrokost
 • škripanje zubima
 • blefarospazam – grčenje mišića kapaka uz nevoljno žmirkanje (botox eliminiše žmirkanje na nekoliko meseci).

Ko ne bi trebalo da se podvrgava tretmanu botoxom?

Osobe koje boluju od miastenije gravis, astme i enfizema pluća, nekog neurološkog oboljenja ili imaju probleme sa krvarenjem, ne bi terbalo da koriste botox. Tretman botoksom se ne preporučuje ni trudnicama ni doiljama.Kategorije
Anti Age, Usluge