Najpovoljnija cena uvećanja grudi

AKCIJA

Operacija uvećanja grudi 2.650 evra u dinarskoj protivvrednosti

Cena uključuje:

 • Prvi pregled i konsultacije
 • Kompletna preoperativna priprema
 • Implantati “mentor”
 • Specijalan grudnjak
 • Sve kontrole do potpunog oporavka

U Centru za estetsku hirurgiju GEORGIJEV uvećanje i podizanje grudi izvodi dr Igor Georgijev, priznati specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije sa 20-godišnjim iskustvom. Dr Georgijev radi više od 100 operacija grudi svake godine.

Zakažite na 069/329-24-22.

Nalazimo se u Bloku A na Novom Beogradu, Jurija Gagarina 22m

***

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O OPERACIJI GRUDI

Preoperativna priprema za operaciju povećanja grudi

Kompletna prirepremu za operaciju povećanja grudi radi se na klinici Georgijev, a podrazumeva sledeće analize:

 • kompletna krvna slika
 • osnovne biohemijske analize sa faktorima koagulacije
 • krvna grupa i Rh factor
 • Internističko-kardiološki pregled sa EKG-om
 • Rendgenski snimak pluća sa izveštajem radiologa
 • Klinički pregled anesteziologa
 • Ultrazvučni pregled grudi ili mamografija
 • Pregled onkohirurga, ako je neophodan.

Najmanje 6-8 sati pre planirane operacije treba da prestanete sa unosom bilo kakve hrane ili pića. Skinite lak ili gel lak sa noktiju. Skinite kompletnu šminku sa lica, pirsinge i nakit. Nemojte mazati mleko za telo 4-6 sati pre operacije.

Ukoliko uzimate aspirin i antizapaljenske lekove tipa ibuprofena, moraćemo da ih isključimo jer utiču na pojačano krvarenje. Istovremeno ćete uzimati antikoagulanse da bi se sprečilo stvaranje krvnih ugrušaka.

Ako ste pušač, neophodno je da nekoliko nedelja pre operacije prestanete da pušite jer pušenje negativno utiče na cirkulaciju i proces zarastanja rana, pa tako produžava vreme oporavka.

Šta treba da ponesete u bolnicu

Potrebno je poneti pribor za ličnu higijenu i lični dokument sa slikom (lična karta ili pasoš), kompletnu medicinsku dokumentaciju i lekove koje redovno uzimate.

Kako se izvodi operacija povećanja grudi?

Operacija započinje time što se pacijentkinja uvede u opštu anesteziju. Koju će operativnu tehniku hirurg primeniti, da li će implant postaviti ispod žlezde ili mišića i gde će napraviti rez, zavisi od dogovora koji je hirurg napravio sa pacijentkinjom tokom konsultativnog pregleda pre operacije. Tom prilikom će hirurg uraditi i markiranje, odnosno iscrtaće linije po kojima će se praviti rezovi. Naš cilj je da pacijentkinji izađemo u susret i postignemo željeni efekat koliko je god to moguće sa medicinske tačke gledišta.

Koliko dugo traje operacija povećanja grudi?

Operacija povećanja grudi traje između 60 i 90 minuta.

Oporavak nakon operacije povećanja grudi

Prvo previjanje i prva kontrola se rade 3. dana od operacije. Ostala previjanja se zakazuju u dogovoru sa hirurgom. Konci se skidaju 14. dana od opercije.

Obavezno je da pacijentkinja odmah posle operacije i tokom oporavka nosi specijalni elastični grudnjak.

Nekoliko meseci posle operacije ne treba nositi grudnjak sa fišbajnom (žicom) ispod grudi. Preporučuju se specijalni grudnjaci namenjeni grudima sa implantima.

Dok se konci ne skinu 14. dana od operacije, pacijentkinji se preporučuje da se ne izlaže nikakvim fizičkim naporima, vežbanju, trčanju i slično. Međutim, ona može da se vrati na posao i uobičajenim životnim aktivnostima već nekoliko dana nakon operacije. Za sve to vreme preporučuje se nošenje grudnjaka.

Bitno je da znate da se ožiljci ne smeju izlagati suncu ili dejstvu solarijuma. Ukoliko se sunčate, pokrijte ožiljke flasterom ili ih namažite kremom sa visokim zaštitnim faktorom.

Šta možete da osećate nakon operacije povećanja grudi?

U prvim danima nakon operacije možete da primetite blagi otok i napetost u grudima. Neke pacijentkinje privremeno izgube osetljivost bradavica. Sve ove tegobe nestaju kroz 7-14 dana.

Ožiljci će vremenom izbledeti i postati jedva primetni.

Da li postoje rizici i neželjeni ishodi?

Kao i kod svake operacije, i kod operacije povećanja grudi može da dođe do komplikacija. Na sreću, do njih izuzetno retko dolazi kada operaciju izvodi iskusni stručnjak u oblasti estetske hirurgije. Rizici od krvarenja, infekcije, otežanog zarastanja rane su praktično eliminisani kada se operacija radi u potpuno sterilnim uslovima i po protokolu koji se strogo prati, a što je slučaj na našoj klinici.

***