Zašto uvek pre treba izabrati hijaluronske filere nego biopolimere

June 21, 2022 by admin0

Kada osoba poželi da promeni oblik usana, da ih poveća ili da postigne njihov mlađi izgled, često ne može da se odluči koji je materijal najbolji kako bi postigla željeni cilj. Da li su to hijaluronski fileri ili biopolimeri? Ova dilema je lako rešiva ako se razmotre sve karakteristike jednog i drugog materijala.

Biopolimeri

U odluci za biopolimere prevagu može da odnese njihova niža cena i trajnost u odnosu na hijaluronske filere.
Ali ako se odlučite za biopolimere treba da znate da je to veštački materijal, odnosno silikonski filer.

 

Biopolimer nije biorazgradiv pa se ubraja u trajne filere. Kao materijal izaziva najviše polemika zbog komplikacija koje kao strano telo može da izazove. Naime, tokom godina, dešava se da organizam počinje reagovati na biopolimer. Tada se javljaju promene poput stvaranja grudvica, asimetrije, stvrdnjavanja materijala, ozbiljnije komplikacije koje mogu da ugroze zdravlje su stvaranje rana, alergijske reakcije, infekcije…

 

Ozbiljne zdravstvene komplikacije

Nastale promene su uglavnom trajne, a s obzirom na to da se ovaj materijal sjedini sa tkivom usana, biopolimer je moguće ukloniti jedino hirurškim putem.
Treba znati da ovaj materijal nije registrovan kao bezbedan za upotrebu i da ga osoba koristi na vlastitu odgovornost. Sasvim je jasno da iako trajan materijal, biopolimer ima mnogo nedostataka i da prednost treba dati hijaluronu, odnosno hijaluronskim filerima. Evo i zbog čega.

Manje trajan, ali neškodljiv

Hijaluron se prirodno stvara u ljudskom organizmu, a oko 30 % ovog prirodnog složenog šećera se nalazi u koži. Zato hijaluronski fileri predstavljaju jednu od estetskih procedura koje deluju na prirodan način i kao takve su bezbedne. Hyaluronic acid filles traju šest meseci do godinu dana, a efekat je vidljiv odmah. Usne posle aplikacije deluju prirodno, meke, pune su i podmlađene. Njihov efekat nije trajan, jer se hijaluronski fileri apsorbuju vremenom, ali i kada se usne vrate u pređašnje stanje, ostaju bolje hidrirane i jedrije. Prednost hijaluronskih filera je u tome što je kao materijal registrovan u zemlji što znači da prolazi kontrole kvaliteta. Posle svega navedenog, nije teško zaključiti zašto je za korekciju usana prednost na strani hijaluronskih filera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *